Hummingbirds have very short legs. This makes it very difficult for them to walk or hop. Typically they hover or fly to get from one spot to another. While hovering or flying their wings can beat at approximately 53 times per second.
Showing posts with label ruby-throated hummingbird. Show all posts
Showing posts with label ruby-throated hummingbird. Show all posts
Thursday, November 13, 2014
Ruby-throated Hummingbird
The ruby-throated hummingbird is the most common hummingbird found in North America. They are the only hummingbird that breeds in the eastern half of the continent, most of which is included in their breeding territory. During the winter they migrate to southern Mexico and Central America.
Hummingbirds have very short legs. This makes it very difficult for them to walk or hop. Typically they hover or fly to get from one spot to another. While hovering or flying their wings can beat at approximately 53 times per second.
Hummingbirds have very short legs. This makes it very difficult for them to walk or hop. Typically they hover or fly to get from one spot to another. While hovering or flying their wings can beat at approximately 53 times per second.
Tuesday, November 13, 2012
Ruby-throated Hummingbird
The ruby-throated humming bird is the most widely distributed hummingbird in North America. It is also the only species of hummingbird that regularly breeds in the eastern half of the continent. The breeding range of the ruby-thoated hummer covers the eastern half of the United States and south central Canada.During the winter they migrate down to Mexico and Central America.
The feet of the ruby-throated are so small that they are not able to walk or hop like other birds. Instead they often hover, their wings beating around 53 beats per second. Nesting usually takes place in trees but because they are usually often found around people they will sometimes nest on man made items. They are often enticed to peoples homes by use of hummingbird feeders that are filled with sugar water.
Welcome to Tuesday Tweets! To join in the fun just post a photo of a bird and then link it by here by using the handy dandy link below. Then make sure you visit other sites to do a little bird watching.
The feet of the ruby-throated are so small that they are not able to walk or hop like other birds. Instead they often hover, their wings beating around 53 beats per second. Nesting usually takes place in trees but because they are usually often found around people they will sometimes nest on man made items. They are often enticed to peoples homes by use of hummingbird feeders that are filled with sugar water.
Welcome to Tuesday Tweets! To join in the fun just post a photo of a bird and then link it by here by using the handy dandy link below. Then make sure you visit other sites to do a little bird watching.
Monday, July 30, 2012
Tuesday Tweets
The ruby-throated hummingbird is the only species of humming bird that breeds in eastern North America. Their breeding range extends from the Atlantic coast out to the central portions of the continent and is the largest breeding range of any hummingbird in North America.Unlike most other small birds hummingbirds are not members of the order Passeriformes, or passerines. Hummers are actually part of the order Apodiformes, which translated from Latin means "footless". Hummers have very small legs that are covered with skill instead of scales like most other birds. Their small feet are only good for perching, they are not able to walk or jump. Hummers have relatively long wings with a short humerus bone, this give enables them to hover in place, their wings beating approximately 53 times per second.
Welcome to Tuesday Tweets! To join in the fun just post a photo of a bird and then link it by here by using the handy dandy link below. Then make sure you visit other sites to do a little bird watching.
Welcome to Tuesday Tweets! To join in the fun just post a photo of a bird and then link it by here by using the handy dandy link below. Then make sure you visit other sites to do a little bird watching.
Friday, July 22, 2011
Ruby-throated Hummer
The ruby-throated hummingbird is the only hummer that breeds in the eastern half of North America. During the breeding season these hummers can be found from southern Canada south to the gulf coast. During the winter they migrate down to Central America.
Hummers are a member of the order Apodiformes. Apodiformes means footless in Latin. While hummers are not footless they have very small legs. The legs of the ruby-throated hummer are so small that it is almost impossible for them to walk or hop. Instead of hoping or walking like other birds hummers often hover and then dart to a new location. Their wings beat on average 52 beats per minute and they can reach speeds of 63 mph in a dive or 50 mph in escape mode.
Subscribe to:
Posts (Atom)










